ÓBUDAI II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA

1037 Budapest, Erdőalja út 5.  | OM034830  |  Tel.: 250-3269, 454-1463  |   titkarsag.II.rakoczif@ebtk.hu

Get Adobe Flash player

Aktuális

TÁJÉKOZTATÁS A TÉLI SZÜNETI ÜGYELETI NAPOKRA TÖRTÉNŐ

ÉTKEZÉS IGÉNYLÉSÉRŐLKOMPETENCIAMÉRÉS 4-5. ÉVFOLYAMOKON

A tanév rendjéről szóló rendelet alapján a mérések az alábbiak szerint zajlanak szövegértés/matematika témákban:

  • 4.a osztály: november 15. kedd 8-tól kb. 12.30-ig,
  • 4.b osztály: november 17., csütörtök 8-tól kb. 12.30-ig,
  • Pótnap: november 24., csütörtök.
  • 5. osztály: november 24., csütörtök 8-tól kb. 12.30-ig.
  • Pótnap: november 29., kedd. 

A méréshez segédeszközként csak számológépet lehet használni.MÁRTON-NAPI LÁMPÁS FELVONULÁS

Találkozó az Óhegy Klubház udvarán, november 11-én, pénteken 18:00 órakor.

Idén mi is követjük az ősi hagyományt, és Szent Márton napján gyermekekkel, családokkal együtt lámpás felvonulást rendezünk. A hagyomány szerint a lámpással felvonuló sokaság a jó cselekedeteket jelképező fényt kívánja eljuttatni mindenkihez.

A Klubház udvarán gyülekezünk, mindenki magával hozza az otthon elkészített lámpását, remélhetőleg libácskával díszítve. Akinek kedve van, öltözhet római katonának vagy akár éppen libának! Persze egy alkalomhoz illő cipő sem árt. Meggyújtjuk lámpásainkat, és Márton-napi dalokat énekelve útra kelünk, majd húsz perces, lámpás felvonulás után a Szt. Donát kápolnába érkezünk, ahol szó lesz, Szent Mártonról, másokat segítő jó cselekedeteiről, az emlékét őrző hagyományokról. Még a gyermekek is szólhatnak, miként lehet észrevenni a hiányt szenvedőket, kinek mire lehet szüksége, miben segíthetnek a bajba jutottaknak, vagy éppen egymásnak, képességeik szerint.

Ezt követően felvonulunk a Klubházba, ahol az átfázott és megéhezett vonulókat liba formájú sütikkel, libazsíros és libamájas kenyérrel, tábortűz mellett forró teával, forralt borral fogadjuk. Szeretettel várunk a felvonulásra mindenkit, a lámpásával együtt!

Óhegy Egyesület


A TANÉV RENDJE (A MÓDOSÍTÁSOKKAL)

Megtalálható itt.AZ ÓHEGY-HÍREK AKTUÁLIS LAPSZÁMAA DIÉTÁS ÉTLAPOK ELÉRHETŐSÉGE

A belépéshez regisztráció szükséges, az iskolánk neve már pontosan szerepel: Óbudai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola.ISKOLAI SZOCIÁLIS SEGÍTŐ

A 2018/2019-es tanévtől az óvodai és iskolai szociális segítő szolgáltatás is elérhető intézményünkben.

A szociális segítő  személyében újabb változás történt. 2022. január 24-től ismét Mesterházy Mónika látja el ezt a feladatot. Az érdeklődők a segítő elérhetőségéről az iskola titkárságán kaphatnak információt.A DIÁKIGAZOLVÁNY IGÉNYLÉSÉNEK MENETE

Kerületi vagy Központi Okmányirodákban időpontot kell kérni fénykép elkészítésére az igazolványhoz. Vinni kell a lakcímkártyát, és a személyi igazolványt (akinek még nincs, annak a születési anyakönyvi kivonatát). Az Okmányirodától kap majd a tanuló egy úgynevezett NEK (Nemzeti Egységes Kártyarendszer) adatlapot.
RÉSZLETEK


Szentgyörgyi Péter - Nagy Tamás © 2022.

Frissítve: 2022.11.07.