ÓBUDAI II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA

1037 Budapest, Erdőalja út 5.  | OM034830  |  Tel.: 250-3269, 454-1463  |   titkarsag.II.rakoczif@ebtk.hu

Get Adobe Flash player

2022. szeptember

2022. szeptember

Tanévkezdet 

Szeptember elsejével szép és nyugodt ősz köszönt be az iskolába. A pedagógusok örömmel          mentek be az órákra, hogy a számos adminisztrációs kötelezettségük teljesítése mellett végre a gyermekekkel lehessenek.

Miután a Bolyai-versenyekre leadták a nevezéseket, a legnagyobb izgalommal mindenki a hagyományos tanévkezdő Sulibulira készült, melyet legutóbb 2019-ben sikerült megrendeznünk, utána két évig a járványhelyzetek miatt ez a program elmaradt.

Sulibuli

A sulibuli napján az időjárás kegyes volt hozzánk. A déli órákban langyos napsütésben települtek ki osztályaink az alsó udvar különböző szintjeire.

Az igazgatói köszöntő után elsőseink énekléssel keltettek kedvet a szüreti felvonuláshoz, melyen az énekkarosok vezetésével a dalos kedvű tanulók szüleikkel és a kísérő pedagógusokkal a hegyoldal utcáin vonulva énekeltek jókedvűen szüreti/őszi hangulatú népdalokat. A jó hangulatot a népviseletbe öltözött tanulóink csak fokozták.

A felvonulás után a sütemények versenye következett. Összesen huszonhat házi készítésű süteményt kellett a zsűrinek értékelnie. A gyermekeket, pedagógusokat és aszülői oldalt is magában foglaló bizottság csak három sós sütit kóstolhatott – mint kiderült, sajnos nem minden finom sajtos rudacska érkezett be a versenyre, legalább további három tálca csak a szemfüles zsűri legfalánkabb tagja által lett megízlelve, versenyen kívül. A rengeteg szép és finom, édes nyalánkság két igazi nyalandót, avagy nyeles Kojak-golyót, háromféle macaront, néhány remek tortát és más szeletkéket jelentett. A különböző ízlésű zsűritagok végül mégis egyértelmű döntésre jutottak. A hat legnagyobb népszerűségnek örvendő készítmény hat más-más típusú klasszikus édességet jelentett. Egy fenséges browni, egy mesés sárgabarackkal ízesített szalagos fánk, egy almás pite és egy almás rétes kapta az okleveleket. A szervezőket és a zsűrit örömmel töltötte el, hogy cukrászaink a gyermekek és/vagy családi körükből kerültek ki. Ez olyan ritka verseny volt, amelynek csak győztesei voltak, így jövőre is tervezünk ilyet.

A tombolát a gyerekek türelmetlenül várták, ezért a tervezettnél előbb elkezdtük. Köszönjük támogatóink nagylelkűségét, nekik köszönhetően számos gyönyörű, hasznos és értékes ajándéktárgy találta meg új gazdáját. A sport- és írószerek, könyvek, a testi és lelki szomjúságot oltó egyéb meglepetések boldog nyertesekhez kerültek. A DÖK (az iskolai diákönkormányzat) tagjai az elsősök között ülve segítettek felismerni a nyertes szelvények rajz- és számkódjait. Így gördülékenyen zajlott le a sorsolás.

Szinte teljesen megtelt tornatermünk a Just Dance programján, ahol kicsik és nagyobbak, lányok és fiúk egyszerre ropták/utánozták a kivetített mozgáselemeket.

A felső udvari focimeccsekből – melyeken a pálya széléről még pomponlányok is drukkoltak osztálytársaiknak – volt diákjaink is kivették részüket: a „hivatalos”, osztályok közötti mérkőzések után ők is labdát „ragadtak„ , és hangos kiáltásokat hallatva lődöztek a focikapukra.

Hegyi takarítás

Szeptember közepén nagy létszámmal vettek részt diákjaink az Óhegy Egyesület által szervezett szemétszedésben. Környezetünk megtisztításán Basa István tanár úr terelgette a nebulókat. Természetese néhány szülő is elkísérte gyermekét erre a fontos rendezvényre.

Szentgyörgyi Péter - Nagy Tamás © 2023.

Frissítve: 2024.03.21.