ÓBUDAI II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA

1037 Budapest, Erdőalja út 5.  | OM034830  |  Tel.: 250-3269, 454-1463  |   titkarsag.II.rakoczif@ebtk.hu

Get Adobe Flash player

2023. szeptember

Lázár Ervin Program (LEP)

A hosszúra nyúló meleg, kissé fárasztó őszben újra indult a Lázár Ervin Program: 5. évfolyamunk mindkét osztálya megtekinti Fekete István örökbecsű Tüskevárának színpadi változatát a Pesti Magyar Színházban.

Kosárlabda

Az idei tanévtől újdonságként szerveződött az Óbudai Kaszások Kosárlabda Egyesület edzése iskolánk tornatermében, ahol a tanulóink szerdán és pénteken délután gyakorolnak az egyesület edzőinek irányítása alatt.

Angliai utazás

Még nem teltek be a gyermekek részére fenntartott helyek az angliai utazásra, és várjuk október 9-ig a Britanniába vágyó tanulók további jelentkezését.

Iskolakezdés, DÖK

Elsőseink és az új pedagógusok megismerkedtek intézményünkkel és személyes kapcsolatokra tettek szert – így jó hangulatban kezdjük a munkás napokat.

Az iskolai diákönkormányzat képviselői erre a tanévre a DÖK elnökévé ismét Kádár Zita Mária 8. évfolyamos tanulót, míg alelnökké Balázs Minkát, szintén 8.-os diákunkat választották meg.

Új ebédelési rend

Szeptembertől új ebédelési rend került bevezetésre. Az étkeztetést biztosító cég, a HunGast A és B menü közötti választást tett lehetővé, és az étkezést névre szóló, vonalkódos plasztik kártyával biztosítja. Ennek használata kissé megakasztja az ebédelés folyamatosságát, de az eltelt egy hónap alatt már gördülékennyé és kezelhetővé vált a folyamat. Az ebédet kiadó Zsuzsa néni rendkívüli tempóban tálal, és a mosogatás is könnyebb lett Kati néninek, akinek immár mosogatógép áll rendelkezésére. A gyermekek kevesebbet csacsogva fogyasztják el ebédjüket, hogy mielőbb átadják helyüket az ebédre váróknak.

Pécsi kirándulás

A szeptemberi nyár, a vénasszonyok nyara kedvező légkört biztosított a tanítás nélküli munkanap eredményes eltöltéséhez. Ezen a napon a pedagógusok kirándulás keretében megvalósuló továbbképzésen ismerkedtek a középkori Pécs műemlékeivel, Csontváry Kosztka Tivadar művészetével és az egyetemi város vendéglátóhelyeivel.

Sulibuli

A hosszú hétvége után az iskola apraja-nagyja boldogan tért vissza az intézménybe, és izgatottan várja a Sulibulit. Tombolajegyeket árulnak a kikiáltók, és mindenki lázasan fontolgatja, vajon mit nyer majd. Sajnos, el kell mondanunk mindenkinek, hogy a tombola műfaja nem jelenti azt, hogy mindenki nyerni fog valamit. Az azonban biztos, hogy azon leszünk, hogy a jó hangulatot biztosítsuk a tombola-húzáskor. Az elsősök, akiknek a színek és formák már ismertek, segítséget kapnak a nagyobbaktól, hogy a számokat is pontosan felismerjék.

Továbbtanulás, versenyek

Nyolcadikosaink októberben a Szakmázz! pályaválasztási kiállításra mennek, illetve kitöltik az Országos pályaorientációs vizsgálat kérdőíveit, és a következő hónapban – reményeink szerint – naptárainkba is beírhatjuk majd a tankerületi versenyek dátumát.

Ünnepek

Az októberi nemzeti emléknapokat és ünnepeket rádiós műsorral és kisszínpadi jelenetekkel köszöntjük majd. Beszámolóinkat a következő havi lapszám hasábjaink olvashatják. Reméljük, hogy érdeklődéssel várják.

Táborhegyi szüret

Az Óhegy Egyesület pilisborosjenői szüretén az esőzés ellenére szép számmal jelentek meg régi és mostani tanítványaink, egykori diákjaink szülei, nagyszülei. Igazán jó volt együtt!

K.E.
Szentgyörgyi Péter - Nagy Tamás © 2023.

Frissítve: 2024.04.22.